Kendisi de bir çocuk gelin olan Selvi Sertdemir, toplumun kanayan yarası olan Çocuk Gelin konusuna dikkat çekmek için bir ilki gerçekleştirecek: Selvi Sertdemir de Çocuk Gelindi Resim Sergisi
20 Haziran 2015 Cumartesi 17:01

Selvi Sertdemir ile yaptığımız uzun diyaloglar sonucunda DORUKTÜRK olarak gerek TV gerekse Gazete kapsamında bu projeyi destekleyeceğimizi ve elimizden gelen ne ise seve seve yerine getireceğimizi söyledik.
Ne yapmak istiyor Selvi Serdemir?
Selvi Sertdemir henüz 13 yaşında iken evlendirilmiş bir Çocuk Gelin aslında...
Dillendirilmesi zor olan bir konuyu cesur bir şekilde gündeme getiren mert bir kadın.
Projeyi kendi ağzından aktarıyoruz size:
"BU HEPİMİZİN PROJESİ...
Selvi Sertdemir de çocuk Gelindi Sergisi:
Böyle önemli bir konuda daha önce bir Projenin Eksik olduğu düşüncesiyle çocuk gelinleri Resmetmek için harekete geçtim.
Asrın projesi olarak yola çıktım. 13yaşında evlendirilen “Selvi Sertdemir’de çocuk gelindi“ Sergisine katılarak Başka çocuk yaştaki kızlarımızında umutlarının ve geleceklerinin Karartılmasına izin vermiyelim. Çocuk Gelinlere hayır diyelim Sloganıyla bu Projeye destek verelim.Sosyal Sorumluluk Art sanat Ressam Projemin ilki Kıbrısta Başlayıp DiyarBakır,Urfa,Konya ve yurtdışında Danimarka’da devam etmeyi düşünüyorum. Çocuk gelinlere hayır demek için bir Fırçada Senat Sloganıyla KKTC-Lefkoşa’da buluşalım.Başta Eserleriyle Ressamları,Medyayı,Eğitimcileri Politikacıları olmak üzere toplumun her kesiminden bireyleri katılmaya davet ediyorum.Hepimiz birlikte Tuval’da canlı Performans yapalım ve imzamızı atalım, çocuk gelinlere dur demek için."
Evet böyle diyor Ressam Selvi Sertdemir.
Biz de kendisine başarılar diliyor ve konu ile ilgili ilk haberi yaparak ilk adımı atmış oluyoruz.
Hayırlısı...

DORUKTÜRK MERKEZ, KKTC

0 yorum