VII. DÜNYA DİLİ TÜRKÇE SEMPOZYUMUNA DAVET

Gönderen SABİH SAMUR | 9:36 ÖS | 0 yorum »




Saygıdeğer Bilim İnsanları,
VII. DÜNYA DİLİ TÜRKÇE SEMPOZYUMU’nu kırk yıllık bir geçmişi bulunan, ülkemizin ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirecek olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.
Türk dili dünyanın en eski ve en yaygın dillerinden birisidir. Türkler tarih boyunca geniş bir coğrafyaya yayılmış, çeşitli milletlerle kültür alışverişinde bulunmuştur. Türkçe, bugün 200 milyonu aşkın bir nüfus tarafından çeşitli lehçe ve ağızlarıyla konuşulmaktadır. Dilimiz, Balkanlardan Büyük Okyanus'a Kuzey Buz Denizi'nden Tibet'e kadar uzanan geniş bir coğrafyada ses bayrağımız olarak dalgalanmaktadır.
Giderek insanlığın birbirine yaklaştığı ve kültürlerin birbirini etkilediği bir dünyada Türk dilinin tarihî ve kültürel köklerinin güçlülüğüne bağlı olarak etki alanının genişlemesi, ses bayrağımız olan Türkçemizi bir dünya dili olma yolunda hedefe daha da yaklaştırmaktadır. Türkçenin tüm yönleriyle ele alınacağı bu sempozyumda, Türkçenin dünya üzerindeki konumu; gelişimi; dünü, bugünü ve yarını ele alınacak; Türkçenin geleceğine ışık tutacak çalışma yöntemlerinin ortaya konması sağlanacaktır. 16-18 Ekim 2014 tarihlerinde Elazığ’da, düzenlenecek olan VII. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumunun Türk dili, Türk edebiyatı, Türk kültürü için yararlı olacağı inancıyla, yurt dışından ve yurt içinden gelerek sempozyuma katkıda bulunacak bütün bilim insanlarına şimdiden teşekkür eder, değerli konuklarımızı ülkemizin güzide şehri Elazığ’da, Fırat Üniversitesi’nde ağırlamaktan onur duyduğumu belirtmek isterim.
Saygı ve selamlarımla…
Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ
Fırat Üniversitesi Rektörü

0 yorum