Öncelikle Demokrat Parti Genel Başkanı ve Üst Kurul Üyesi saygıdeğer arkadaşlarıma bir ata sözünü hatırlatmak isterim!
“Baba malı tez tükenir evlât gerek kazana”
Çoklukla insanlar bir emek vererek kazanmadıkları baba malının değerini pek bilmezler. Babadan kalan mal, mülk ya da para hazır olduğu, değeri de pek bilinmediği için kolay ve çabuk harcanır; tez biter. Kişilik sahibi olan kimse baba malına güvenmez, alın teri dökerek kazanmaya çalışır, kazandığının değerini de bilir, ona sahip çıkar, dolayısıyla onu dikkatle harcar.
Demokrat Parti’nin de şerefli geçmişinden günümüze intikal etmiş onurlu bir ismi ve dededen, babadan kalan mirası vardır. Bu isim ve miras binlerce partilinin yıllarca çocuklarından ve ailesinden tasarruf ettikleri zaman ve alın terinin onurlu bir neticesidir. Parti malı yetim malı gibidir; Parti malının koruyucuları onu imar eder, verimli hale getirir, çoğaltabilir fakat bu mal asla satılamaz, satın alınamaz, paylaşılamaz, bağışlanamaz ve istimlâk edilemez.
Tarafıma gelen bir bilgiye göre Pazar günü yapılacak GİK toplantısında partimizin mal varlıkları hakkında tarihi bir karar alınacakmış, ancak unutulmamalıdır ki alınacak bu kararın manevi vebali çok büyüktür ve tasarrufta bulunanlar asla iflah olmaz.
Partimizin üst yöneticisi değerli arkadaşlarım, arkanızı dönün ve partimizin geçmişine bir bakın; Geçmişte hangi yönetim parti malı sattı ya da birilerine peşkeş çekti? Rahmetli Menderes, rahmetli Özal, Sn. Demirel, Sn. Çiller ve Sn. Yılmaz bu partinin mal varlığına mal kattılar!
Sizlerin görevi bu partinin mal varlıklarının baba malı gibi satılıp yok edilmesine göz yummak değil, bilakis korumak ve büyütmektir. Ayrıca diğer bir göreviniz de ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği son derece kritik bir dönemeçte siyasi çözümler ve projeler üreterek halkı irşat etmek ve gayrı milli politikalara, soyguna ve talana karşı sert bir dille muhalefet etmektir.
Sayın GİK üyelerinden Pazar günü alınacak kararlarda bu vicdani hassasiyet içinde olmalarını diliyorum.

Prof. Dr. Vecdet ÖZ

Kaynak: http://www.turkiyehavadis.com/

0 yorum