TSK’ya yapılanlara isyan eden Özbek, “Tutuklama listesinde bir Genelkurmay Başkanı eksikti, o eksik de giderilmek isteniyor. Hedefte İlker Başbuğ var” dedi.

Emekli Tümgeneral Osman Özbek, görevde bulunduğu dönemde yaptığı sert çıkışlarla tanınan, Enerji Bakanlığı’ndaki yolsuzlukların ortaya çıkarılmasında etkili olan bir komutandı. Tuğgeneral rütbesiyle Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı yaptı. “Beyaz enerji” soruşturmasından sonra aynı il’e 3 yıl aradan sonra bu kez tümgeneral rütbesiyle yine Bölge Komutanlığı’na atanmasını gurur meselesi yaptı ve TSK’ dan istifa etti. Özbek’de birçok emekli komutan gibi dolu… TSK’ ya karşı yapılanlara isyan ediyor.

****
PAROLA: KANDİL VE İMRALI’YLA MÜZAKERE
Bir bakanın “iyi ki bunlarla savaşa girmemişiz” demesi, askere karşı yürütülen psikolojik hareketin parçasıdır. TSK’yi etkisizleştirmek isteyenlerin parolası: Kandil’le İmralı’yla müzakeredir. Bazıları terörle “barış”, TSK ile “savaş” yapıyor. Bunu da bazı resmi organlarla yürütüyorlar.

KOŞANER PAŞA’NIN VEDA MESAJI SUÇ DUYURUSUDUR.
Emekli tümgeneral Osman Özbek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifasıyla ilgilide şunları söyledi.
Yandaş basın aracılığıyla TSK’yi itibarsızlaştırıyorlar. Cezaevlerindeki komutanlarla TSK kan kaybediyor. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları istifaya zorlanıyor, yargı yoluyla baskı altında tutuluyorlar.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan Orgeneral Işık Koşaner ile kuvvet komutanlarının istifa etmesi onların asker yeminlerine sadakatini gösteriyor. Veda mesajlarında birçok konuya dikkat çektiler, tarihe not düştüler.
Işık Koşaner Paşa’nın “hukuka ve vicdana aykırı tutuklamalar olduğunu, terfilere yasadışı müdahaleler yapıldığını” vurguladığı veda mesajı, bir suç duyurusu niteliğindedir. Ben buradan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’na sesleniyorum: Bu veda mesajı bir suç duyurusu olarak algılanmalı ve hemen harekete geçilmelidir.

YANDAŞ YAZARLAR FONDAN PARA ALIYOR
Osman Özbek, “Yargının bağımsız olmadığı, medyanın büyük bir bölümünün de hükümete bağımlı olduğu biliniyor” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “ Birçok yazar fonlardan para alıyor. Onlar, Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması için çaba gösterirken, örneğin MİT Müsteşarlığı’nın herhangi bir bakanlığa bağlanmasını niçin gündeme getirmezler. Başbakan YAŞ üyeleriyle Anıtkabir’e gittiğinde, Anıtkabir defterine “TSK’nın vizyonunun çağa uydurulduğunu “ yazıyor. Yüzlerce tutulusu olan, Genelkurmay başkanı, kuvvet komutanları istifa eden, çok sayıda personeli hakkında “yakalama” kararı bulunan TSK’nın neyi çağa uyuyor? Çökertilen bir Türk Silahlı Kuvvetleri var.

Kaynak: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150251310889372&set=a.10150251309909372.332096.221818154371&type=1&theater

0 yorum