YAHUDİLERİN kadın çocuk demeden 500’ü aşkın Filistinliyi öldürmesi, 4 binden fazlasını da yaralaması, dün yurdun birçok yerinde mitinglerle lanetlendi. İstanbul Çağlayan’daki mitingde konuşan SP lideri Numan Kurtulmuş, “Bu zulme karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.
Yahudi vahşetine öfke
İsrail’in, 500’ü aşkın Filistinliyi öldürmesi yurdun birçok yerinde mitinglerle lanetlendi. En büyük miting İstanbul Çağlayan Meydanı’nda gerçekleştirildi
İsrail ’in Gazze’ye yönelik saldırılarını İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin değişik bölgelerinde protesto edildi. Saadet Partisi öncülüğünde Çağlayan’da yapılan mitinge İsrail’in kara harekatını başlatmasının da etkisiyle yaklaşık 1 milyon insan katıldı. Çağlayan meydanı tamamen dolduruldu.Yağan yağmura rağmen 100’ün üzerinde sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği mitingte İsrail’e adeta lanet okundu.
Mehmetçik Gazze’ye
Miting alanından ilginç sloganlar da dikkat çekti. En dikkat çekici slogan ise, “Mehmetçik Gazze’ye” sloganı oldu. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı alana saat 11.30’dan itibaren girmeye başlayan kadın ve erkekler ayrı bölümlerde toplandı. Filistin ile dayanışma ve İsrail’i protesto içerikli pankartlar taşıyan katılımcılar, yine aynı yönde sloganlar attı. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş mitingte yaptığı konuşmada İsrail’in insanlık suçu işlediğini söyledi. Saldırılarda 4 binin üzerinde insanın yaralandığını hatırlatan Kurtulmuş, bir hava koridoru oluşturularak bu yaralıların tedavi için Türkiye’ye getirilmesi gerektiğini söyledi.
Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

0 yorum