İSİM DEĞİŞSE DE ZİHNİYET AYNI

Gönderen SABİH SAMUR | 1:41 ÖS | , , , , | 0 yorum »



Bush’a alternatif gösterilerek Beyaz Saray’a çıkarılan Obama’nın vaatleri havada kaldı. Irak ve Afganistan işgalinin bitirilmesini beklemek ise hayal
4 Kasım seçimlerini kazanarak ABD’nin yeni başkanı seçilen Barack Obama, 20 Ocak’ta Beyaz Saray’a çıkacak. Seçim kampanyasında, “Değişim, özgürlük ve demokrasi” vaatleriyle makyajlanan siyahi lider Obama’nın işbaşına gelecek olması ise Avrupa ve Türkiye’deki yandaşlarını umutlandırıyor.
Boyaları döküldüAfganistan ve Irak’ta işgal süreci başlatarak milyonlarca kadın ve çocuğun kanına giren ABD’nin dış politikasının değişmeyeceği ise ortada. George Bush yönetiminin akıttığı kan ve gözyaşını silmesi beklenen Obama’nın ’Sadece figür’, ’Siyahi bir örtü’ olduğunu görmezden gelerek, uluslararası toplumun gözünü boyayanların ise boyası dökülmeye başladı. “Afganistan’daki askerlere sınır getirilecek”, “Irak’taki işgale son verilecek” diyerek ılımlı bir tavır sergileyeceğini iddia eden Obama’nın vaadleri havada kaldı.
’Yeni yüz’ aldatmacasıObama, dün Chicago’da ‘Dış Politika ve Ulusal Güvenlik’ ekibini açıkladı ve işgalci Bush’un suç ortağı Savunma Bakanı Robert Gates’i en az bir yıl daha işbaşında tutma kararı aldı. “İsim değişir, ABD’nin çıkar politikası değişmez” diyen Uzmanlar, Gates’in göreve devam etmesinin eski politikaların devam edeceğinin işareti olduğuna dikkat çekti. Ilımlı İslamcılar’ın seçimlerdeki adayı Hillary Clinton Dışişleri Bakanlığı’na getirilirken, Obama’nın Güvenlik Danışmanı, eski NATO Başkomutanı emekli General James Jones, İçişleri Bakanı Janet Napolitano , Adalet Bakanı Eric Holder, ABD’nin BM’deki daimi temsilcisi ise Susan Rice oldu.
Washington’un politikaları belli“Özgürlük, Değişim, Demokrasi” sloganını kullanan Obama, Bush’un dış politikasını devam ettirmeyi planlıyor. Washington’un emperyal politikasında ise radikal bir değişiklik olmayacak görünüyor.
Kaynak : Yeniçağ Gazetesi

0 yorum