KÜÇÜMSEDİĞİMİZ İRAN

Gönderen SABİH SAMUR | 12:18 ÖS | | 0 yorum »


İran otomobili "Samand" ay sonunda piyasada

Her türlü donanımların mevcut olduğu araçlar 16.900 ile 19.900 YTL arası fiyatlarla satılacak


İran`ın Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen "Samand" marka otomobillerin, Türkiye`de satışına sunulmasına yönelik gerekli izinlerin alındığı bildirildi.
"Samand"ın Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır yaptığı açıklamada, geçen yıl mart ayında Türkiye pazarına girmesi planlanan "Samand"ın ithalatının, gereken izinlerin çıkmaması nedeniyle bir türlü gerçekleştirilemediğini söyledi.
İki ülke yetkilileri arasında yaklaşık bir yıldır süren görüşmelerin artık sonuçlandığını anlatan Seskır, "Uzun süren görüşmeler sonucu Dış Ticaret Müsteşarlığından gerekli izinler alındı. Müsteşarlık, izinlerin verildiğine dair gerekli belgeleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığına gönderdi. Artık `Samand`ların Türkiye`de satışına yönelik hiçbir sorun kalmadı" dedi.
Seskır, anlaşmanın hemen ardından 3 bin araç siparişi verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:"İran otomobillerinin Türkiye`de satışına bu ay sonundan itibaren başlıyoruz. Biz her türlü hazırlığımızı yapmıştık. `Samand` ve `Samand LX` modelleri ay sonundan itibaren Türkiye`de olacak.
Şimdiden yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Araçlarımızın 45 ilde satışlarına başlanacak. ABS fren sistemi, hava yastığı, klima, merkezi kilit gibi her türlü donanımların mevcut olduğu araçlar 16 bin 900 ile 19 bin 900 YTL arası fiyatlarla satılacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."






Bu bir reklam değildir.Kırmızı-Beyaz'da zaten reklam alınmamaktadır.Burada tarafımdan verilmek istenen mesaj bugün için montaj ülkesi haline getirilen Türkiye'de kendi markamızı üretme durumumuz dahi artık gündemde yoktur.Bugün demokrasiye darbe vurdu dediğimiz TSK bile içimizdeki bastırılmış duyguları 1960 ihtilali döneminde "Devrim" isimli markayı prototip olarak üreterek ortaya çıkarmıştır.

Sonrası malum.Birkaç denemeden sonra birileri bize bırak kendi adını yap bizim adımızı demişlerdir.

Sadece irticai boyutta dilimize sakız ettiğimiz İran'ı son dönemde göstermiş olduğu kendi içindeki gerçek ülke milliyetçiliği bağlamında tebrik ediyorum.

Umarım anlayan anlar.


Saygılarımla


Sabih Samur

0 yorum