Dün, saygı duyduğum Yeniçağ Gazetesi Reklam müdürü Sn.Mustafa Usta ile öğle yemeği yedik.Siyaset ve ülke meseleleri konuşulurken konu dolaylı olarak kendi işi olan reklama geldi.Yeniçağ’ın daha fazla reklam alması için ve daha fazla kesime ulaşması için( şu an ki tirajı 80 ile 100 bin arası değişiyor) ne yapılabilir gibi fikir alışverişinde bulunduk.
Gelinen nokta çok enteresan:Eğer sen gazete olarak hükümete fikren muhalif gözüküyorsan gizli bir el,gizli bir kuvvet adını ne koyarsan koy sana gelen veya gelecek olan reklamlara blok oluşturuyor ve bir şekilde engelliyor.Gazeteye reklam vermek için can atan defalarca arayıp çalışmak isteyen firma; ilk reklamı çıktıktan sonra belki birkaç reklamlık dahi ücretini ödediği halde diğer reklamlarını çıkartmak istemeyebiliyor.Diğer taraftan Bir sürü gruba reklam veren başka bir büyük firma nedense Yeniçağ’a reklam verme konusuna gelince yeteri kadar bütçesinin olmadığını söyleyebiliyor.Kim veya kimler tarafından ticari anlamda korkutuluyorsa???
Hadi bu kişiler bir şekilde korkuyorlar diyelim.Peki MHP il ve İlçe Teşkilatlarına ve Ülkü Ocakları’na ne demeli!Eğer buralara düzenli bir dağıtım yapılsa tiraj % 50 daha artacaktır.
Yoksa onları da korkutan bir güç mü var?Yoksa bu güç Sn. Bahçeli mi?
MHP için onca ter döken ve MHP’nin ve ülkücü hareketin ülke için daha iyi yerlere gelmesini sağlamaya çalışan birbirinden değerli yazar kadrosunu istihdam eden böyle güzide bir ülke gazetesini MHP camiasının gerçek anlamda sahiplenmemesini bana kim izah edebilir?
Yemeğimizi bitirdikten sonra temsil ettiğim firmamın reklamını büyük bir zevk ile kendisine geçtim.Demirden korkuyorsan trene binmeyeceksin!
Bir sonraki yazımda kısmetse Prof.Ümit Özdağ’ın nerede hata yaptığını ve izlemiş olduğu stratejisindeki hataları kendi yorumumla sizlerle paylaşacağım.
Hoşçakalın.


Sabih Samur

0 yorum